Andronescu, despre rezultatele de la simularea evaluării la clasa a VIII-a: Teribil de NEMULȚUMITOARE

Publicat: 23 03. 2019, 13:59

„Nu aș putea să spun că sunt mulțumitoare rezultatele, dacă acestea ar fi fost rezultatele de evaluare de la clasa a VIII-a, sigur cei de la clasa a VII-a mai au un an de zile, au promovat 52%, ceea ce mie mi se pare că e nemulțumitor și când spun că au promovat spun că au luat note note mai mari de 5. Anul trecut, procentul a fost comparabil. Și rezultatele de la evaluarea de la clasa a opta au fost teribil de nemulțumitoare, deci e un semnal de alarmă pe care nu vreau să-l țin ascuns, vreau să vorbim public despre acest semnal de alarmă pentru că mai este timp să remediem lacunele pe care le-a înregistrat fiecare elev”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Digi 24.

În ceea ce privește rezultatele de la clasa a VII-a, 60% dintre cei are au luat note peste 5, au luat, de fapt, note între 5 și 7: „Acesta e al doilea motiv de nemulțumire, sunt note mici”, a spus Andronescu.

Ministrul a adăugat că sunt 11 copii care au luat nota 10.

Ecaterina Andronescu a precizat că rezultatele au fost mai bune la limba și literatura română decât la matematică: „Rezultatele sunt și mai proaste la clasa a VII-a, doar 35-36% dintre elevi au luat peste 5 la matematică și atunci sigur că de aici strigătul meu e o rugăciune către profesorii de matematică să încerce, prin cursurile acestea remediale să completeze lacunele pe care le-au înregistrat elevii la aceste simulări”, a mai spus ministrul.

Rezultatele cele mai bune sunt în București – 70% promovabilitate – și în județele care mereu obțin rezultate bune, a completat Andronescu.

Foto: Hepta