ANM. Cod galben de vreme severă în 11 județe din țară. Unde se anunță grindină și descărcări electrice

Publicat: 27 05. 2020, 19:36
Foto: pixabay

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri seară, mai multe avertizări cod galben de vreme severă, valabile pentru localităţi din 11 judeţe.

Una dintre alerte vizează până la ora 19:30 judeţe din Caraş-Severin, Arad, Bihor şi Timiş. Aici se vor semnala grindină de mici dimenisiuni şi descărcări electrice, averse ce vor cumula 15…20 l/mp şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Până la ora 19:20 sub avertizare sunt localităţi din Botoşani, Suceava, Neamţ şi Iaşi. ANM anunţă grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice, averse ce vor cumula izolat 15…20 l/mp şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Localităţi din judeţele Olt, Dolj şi Mehedinţi se află, până la ora 19:00, sub cod galben de grindină, descărcări electrice, averse ce vor cumula izolat 15…20 l/mp şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni, prognoza valabilă pentru următoarele două săptămâni. 

Potrivit informațiilor, abia de la data de 1 iunie se va încălzi și vor fi înregistrate temperaturi maxime de 20 – 21 de grade.

În Maramureş, în prima săptămână, valorile maxime mediate vor fi cuprinse între 17 şi 19 grade, iar cele minime vor fi de 6 – 7 grade.

În Muntenia, în prima săptămână, vremea va fi caracterizată de valori mai coborâte decât cele normale ale perioadei, valorile medii ale temperaturi maxime urmând a se încadra între 18 şi 20 de grade. Din a doua săptămână de prognoză vremea va intra într-un proces de încălzire

În Oltenia, până la finalul lunii mai maximele vor fi cuprinse între 18 şi 20 de grade. Vremea se va încălzi în a doua săptămână, maximele ajungând la 27-28 de grade.

Și la munte vremea se va îmbunătăți începând cu cea de-a doua săptămână. Până atunci, maximele vor ajunge la valori medii în jurul a 16 grade, în zilele de 5, 6 şi 7 iunie, iar minimele spre medii în jurul a 8 grade.