ANSVSA a verficat 269 de unități de pe litoral în perioada 15 – 21 iulie

Publicat: 22 07. 2019, 12:03

Controalele au vizat: 104 restaurante, 6 pizzerii, 3 cantine, 30 de unități tip fast – food, 5 braserii, 16 unități de tip bufet, 2 unități tip bistro, un catering, 26 de baruri, 2 cafe baruri, 3 snack baruri, un supermarket, 48 de magazine alimentare, 14 laboratoare de cofetărie/patiserie, 4 cofetării/patiserii, o rulotă, o unitate produse congelate, un depozit alimentar și o carmangerie.

În urma acestor controale s-au constatat neconformități referitoare la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar; ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării și valorificării, precum și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației în vigoare; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, 26 de unități, respectiv 9 restaurante, o unitate tip fast – food, 2 unități tip bufet, 6 magazine alimentare, 4 baruri, un laborator cofetărie/patiserie, o braserie, o cofetărie, un snack bar, au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 260.000 de lei.

În perioada mai sus menționată, au fost confiscate și retrase de la vânzare 5 kg de carne de porc și 10 kg de produse de patiserie congelată improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.