Antreprenorul Ştefan Mandachi cere înfiinţarea Poliţei Animalelor

Publicat: 18 07. 2020, 22:50
Actualizat: 06 04. 2021, 18:53
Antreprenorul Ştefan Mandachi cere înfiinţarea Poliţei Animalelor / Sursă FOTO: Ștefan Mandachi - Facebook

Omul de afaceri Ștefan Mandachi a cerut public în fața unei instituții din Suceava înființarea Poliției Animalelor. Mandachi a luat poziție după ce câțiva câini au fost călcaţi de un şofer în Rădăuţi.

Mandachi spune că nu vrea să rămână impasibil

Antreprenorul sucevean a luat poziție după actul grotesc comis de un bărbat din județul său.

„Am văzut un filmuleţ cu un nenorocit de om care a călcat câţiva puiuţi de câine, a trecut cu bună credinţă şi cu intenţie directă, nu s-a mai întors înapoi după ce a trecut peste ei, nici nu a frânat. Şi am spus că eu, în calitatea mea de cetăţean, nu pot să asist impasibil la măcelul ăsta şi am spus că o să ies şi o să îmi exprim nemulţumirea, atâta tot”, a declarat pentru Mediafax Ştefan Mandachi .

Antreprenorul spune că s-au strâns câteva zeci de persoane care își doresc înființarea acestui organism.

„S-au mai strâns aproximativ 25 de oameni, iubitori de animale, care au strigat acelaşi lucru „vrem înfiinţarea poliţiei animalelor”.”, a spus Mandachi.

Antreprenorul a fost amendat

Conform suceveanului, acesta a aflat de la jandarmi că a fost amendat. El a mai declarat că nu știe suma cu care a fost amendat, spunând că nu a fost legitimat de nimeni. De asemenea, aceștia l-ar fi informat că va primi amenda acasă.

„Am stat cam 15 minute, iar după ce au plecat oamenii mi-au spus jandarmii că am fost amendat. (…) Nu ştiu cât am luat amendă, nu m-a legitimat nimeni, mi-au spus că o să primesc amenda acasă. Primesc amendă fără să am absolut nicio vină, cu respectarea tuturor regulilor de distanţare socială şi cu manifestarea unilaterală, pe persoană fizică, a unui drept fundamental prevăzut de Constiuţie, dreptul la protest.”, a mai afirmat Mandachi.