ANUNȚ. Ludovic Orban: „Sigur că se vor da și amenzi” / Ce spune premierul despre pedepsele în Starea de Alertă

Publicat: 15 05. 2020, 15:31
Actualizat: 06 04. 2021, 23:41
Sursa: Facebook - Guvernul României

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, 15 mai, că în primă fază autoritățile vor informa cetățenii cu privire la regulile ce trebuie respectate în starea de alertă, apoi, cine nu le respectă, va primi amendă.

„Guvernul va lansa o campanie de informare publică cu toate măsurile care trebuie respectate de cetățeni, pentru a se feri de risc. Recomandarea pe care am dat-o este aceea de a informa în primă fază. Regulile vor fi transmise cetățenilor, să le cunoască,. După această perioadă de informare, dacă cineva nu va respecta, sigur că vom da și amenzi”, a declarat, vineri, Ludovic Orban, aflat într-o vizită la o fabrică din țară.

În ceea ce privește declarațiile pentru ieșirea din localitate, Orban a declarat că s-au stabilit o serie de motive pentru care o persoană poate părăsi localitatea.

Dacă nu vă încadrați în motivele de deplasare în afara localităților, primiți amendă. Citiți care sunt motivele” , a mai precizat Orban.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență care reglementează starea de alertă a luat o serie de măsuri valabile până luni, când va intra în vigoare o lege adoptată de Parlament.

Potrivit acestora, persoanele care nu poartă mască în spațiile închise și în transportul public nu vor primi amenzi. Acest lucru este valabil și în cazul celor care vor încălca restricțiile de deplasare.

În text este precizat doar faptul că „la solicitarea instituțiilor abilitate cu exercitarea controlului respectării măsurilor stabilite pe timpul stării de alertă, situaţiile exceptate potrivit prevederilor alin (2) (3, n.r.) se justifică prin declarație pe propria răspundere”.

România a intrat în stare de alertă astăzi, 15 mai, fiind valabilă pentru 30 de zile.