Anunț OFICIAL pentru toți cei care circulă pe drumurile naționale și autostrăzile din România

Publicat: 13 01. 2014, 18:44
Actualizat: 02 02. 2019, 16:04

Autostrăzile și drumurile naționale vor fi mărginite de perdele forestiere în baza unui program național ce va începe în primăvara acestui an și care prevede, într-o primă etapă, plantări de arbori pe o lungime de 870 de kilometri, a declarat sâmbătă, la Deva, ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Lucia Varga, informează Agerpres.

‘La nivel național sunt necesari 1.700 de kilometri de perdele forestiere de-a lungul drumurilor naționale și județene. În prima etapă a fost aprobat Programul național de realizare a perdelelor forestiere a autostrăzilor și drumurilor naționale pentru 870 de kilometri. Pentru acestea avem întocmite studiile de fezabilitate și avem fondurile necesare’, a afirmat Lucia Varga.

Sumele alocate pentru acest an se ridică la 30 de milioane de lei, urmând ca finanțările să continue pe parcursul derulării programului.
Ministrul a mai spus că programul va include în etapa a doua plantarea de perdele forestiere și de-a lungul drumurilor județene.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, a declarat că programul este binevenit pentru autoritățile locale, în condițiile în care anual se cheltuiesc sume importante de bani pentru operațiunile de deszăpezire a drumurilor.
‘Cu aceste perdele forestiere care se fac pe marginea drumurilor vom avea un ajutor enorm. Nu vom mai folosi atât de mulți bani la deszăpeziri’, a spus președintele CJ Hunedoara.

În ceea ce privește județul Hunedoara, primele drumuri pe lângă care vor fi plantate perdele forestiere sunt DN 7 și DN 68A.