ANUNȚ. Segway opreşte producţia scuterului electric pentru totdeauna

Publicat: 24 06. 2020, 16:44
Actualizat: 24 06. 2020, 16:45
ANUNȚ. Segway opreşte producţia scuterului electric pentru totdeauna / Foto: shutterstock

Compania Segway a anunţat că va opri producţia vehiculului personal pe două roţi pentru totdeauna şi că îi va disponibiliza pe cei 21 de angajaţi ai companiei, scrie presa internaţională.

Steve Jobs l-a numit o invenţie care ar fi mai importantă decât PC-ul, iar alte voci spuneau că va fi cel mai renumit produs de la Macintosh-ul lui Apple încoace, scrie publicaţia americană Fast Company, care a anunţat oprirea producţiei Segway.

Compania producea scuterul la o fabrică din Bedford, New Hampshire. 12 dintre angajaţi vor sta aici între cinci luni şi un an pentru a se ocupa de produsele ce se află în termenele de garanţie şi de eventualele reparaţii ale acestora.

Reprezentanţii companiei au declarat că nu coronavirusul a fost factorul esenţial în luarea acestei decizii.

Segway-ul, care are un preţ destul de ridicat, de până la 6.000 de dolari, nu a fost niciodată adoptat de către mase – şi-a găsit nişa însă în rândul firmelor care asigură securitatea în malluri şi aeroporturi, precum şi în unele zone turistice.

Scuterele Segway au fost de multe ori subiectul glumelor – fiind câteodată dificil de folosit şi fiind implicate în câteva accidente minore: Preşedintele George W. Bush a fost fotografiat după un accident minor cu Segway la casa părinţilor săi din Maine în 2003, de exemplu.

Proprietarul companiei care producea Segway a murit în timp ce megea pe vehicul

Segway a fost, de asemenea, în centrul unui incident tragic, când proprietarul milionar al companiei care îl producea, Jimi Heselden, a murit după ce a căzut de pe o faleză din Marea Britanie, în timp ce mergea pe un Segway.

Jim Heselden a căzut de pe o stâncă într-un râu, în timp ce se afla pe o versiune de teren accidentat a vehiculului cu două roți. Accidentul a avut loc pe proprietatea sa din Yorkshire.

Proprietarul Segway, compania de transport Ninebot, foloseşte noua tehnologie din interiorul Segway-urilor pentru dezvoltarea unor alte produse, cum ar fi un scaun care se balansează singur.