Anunțul ministrului Sănătății despre cele 1.200 de medicamentele ieftine

Publicat: 07 03. 2016, 16:54

„Este efectul unui ordin. Am demarat de săptămâni de zile întâlniri cu toți actorii implicați – cu pacienții în primul rând, cu firmele de medicamente – și suntem pe cale de a soluționa această problemă în cel mai scurt timp”, a declarat ministrul Sănătății după ce a discutat cu senatorii PSD.

El a vorbit și despre un nou mod de calcul al prețurilor la medicamente, afirmând că este nevoie „probabil de un nou ordin 75”.

Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) a solicitat Guvernului, săptămâna trecută, elaborarea unui nou mod de calcul al prețurilor la medicamente, care să stopeze dispariția medicamentelor esențiale de pe piață și să asigure accesul la tratament al românilor.

Președintele APMGR, Dragoș Damian, a declarat după o întâlnire cu conducerea Ministerului Sănătății, că introducerea calcului diferențiat al taxei clawback și schimbarea radicală a modalității de stabilire a prețului sunt singurele soluții pentru a opri dispariția medicamentelor de pe piață și pentru a scoate din criză industria farmaceutică locală.