Apele Române au făcut anunțul! Ce se va întâmpla cu plajele în următorii trei ani. Ervin Molnar, director ANAR: Am încredere în echipa de profesioniști

Publicat: 16 07. 2020, 09:04
Foto: Pixabay.com/ Caracter ilustrativ

Administrația Națională Apele Române (ANAR) a anunțat că în trei ani alte 11 sectoare de plaje de pe malul Mării Negre vor fi reabilitate și redate turismului.

Potrivit unui comunicat al ANAR, cele 11 sectoare de plaje vor fi redate turismului ca urmare a aplicării proiectului „Reducerea eroziunii costiere”.

„În urma implementării lucrărilor de protecție a eroziunii costiere, încă 11 sectoare de plaje vor fi reabilitate și redate turiștilor, respectiv stăvilarele Edighiol/Periboina, plajele (Mamaia, Tomis-Cazino, Agigea, Eforie- în etapa I) și plajele (Costinești, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia– Venus- Aurora, Mangalia-Saturn, 2 Mai- în etapa II)”, a anunțat ANAR.

Lucrările urmează să fie finalizate până în 2023.

„Am încredere în echipa de profesioniști care derulează proiectul. De aceea, sunt convins că lucrările prevăzute în contractul de finanțare vor fi finalizate până la data de 30 decembrie 2023”, a declarat Ervin Molnar, directorul general al ANAR.

În acest fel, reprezentanții Administrației susțin că locuitorii din zona litoralului vor fi protejaţi de riscul de inundații,, iar turiştii se vor putea bucura de o plajă largă şi modernă.

Amenzi pe litoral, imediat ce s-au redeschis plajele. Șapte firme, „arse” de autorități cu suma de 70.000 lei!

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral își ia în serios rolul de stăpân al plajelor. Nici bine n-a început sezonul, că ABADL a și aplicat amenzi în valoare totală de 70.000 de lei unor firme care fie nu au respectat măsurilor stabilite în urma controalelor anterioare, fie au realizat construcții ilegale pe plajele administrate.

Potrivit unui comunicat de presă al ABADL, inspectorii instituţiei au notificat 47 de operatori pentru dezafectarea construcţiilor ilegale amplasate pe plajele litoralului românesc. Este vorba despre 35 operatori de plajă din Năvodari, 11 din Constanţa şi unul din Vama Veche, mulţi dintre aceştia atacând în instanţă somaţiile pentru demolare.

„Notificarea acestora s-a făcut în urma controalelor din perioada 25 mai – 3 iunie, ce au avut ca scop identificarea construcţiilor ilegale amplasate pe sectoarele de plajă, iar mulţi dintre aceştia nu erau la prima notificare”, se arată în comunicat.