APELUL DISPERAT al unui tânăr infectat cu noul coronavirus. „E cumplit. Mai am multe de făcut în viață” / „Dacă virusul nu te omoară, cu siguranță o să-ți răpească părinții sau bunicii”

Publicat: 23 03. 2020, 21:50
Michael, pus la pat de coronavirus: „Este cumplit!”

Un bărbat în vârstă de 28 de ani, care suferă de coronavirus, a lansat un mesaj profund pentru cei care ignoră sfatul de a nu ieși din casă și a descris experiența „cumplită” a infecției.

Michael Prendergast se află acum în spitalul din Kerry, Irlanda, unde a ajuns după revenirea sa de la Londra, scrie The Mirror. Bărbatul s-a îmbolnăvit brusc și nu și-a dat seama cât de gravă este situația.

„Am fost atât de bolnav și de slăbit încât nu mi-am putut ridica nici măcar capul de pe pernă. M-am întrebat dacă am fost o persoană bună, dacă am făcut destule lucruri în viață?”, a declarat tânărul.

„Mai am atâtea lucruri de făcut. Am 28 de ani, sunt tânăr, sportiv, merg la sală. Nu m-am gândit că o să cad la pat. E îngrozitor, de nedescris”.

Michael, care suferă și de astm, a declarat că, deși unor tineri li se pare la început că nu sunt foarte afectați de coronavirus, boala degenerează rapid și trebuie să fie atenți să NU o dea altora.

„E un semnal de alarmă pentru toți”, a spus acesta. „Dacă nu ești foarte afectat, îți garantez că o să dai boala părinților, bunicilor tăi și virusul ăsta e ucigaș”, a spus Michael.

Patru oameni au murit în Irlanda până acum și aproape 1.000 au fost testați pozitiv pentru Covid-19. Guvernul irlandez a închis școlile, universitățile, creșele și pub-urile – dar autoritățile se plâng că oamenii nu respectă distanțarea socială.