Apelurile false la 112 continuă | Pompierii, alertați că arde o casă în care se află un copil de trei luni

Publicat: 28 08. 2019, 12:23

O persoană a anunțat pompierii din Iași, în noaptea de marți spre miercuri, că în localitea Zanea arde o casă în care se află un copil de 3 luni, iar trei autospeciale de apă și spumă, un echipaj de prim ajutor și pompierii voluntari din comună au plecat imediat la intervenție.

La doar zece minute după apel, când un ofițer din dispeceratul ISU a sunat pe numărul de la care s-a făcut solicitarea pentru a afla mai multe detalii, a fost anunțat că nu este niciun incendiu.

„Am fost apelați la 23.27 pentru a interveni la stingerea unui incediu, izbucnit la o casă din satul Zanea. Apelantul a sesizat faptul că în casă se afla un copil în vârstă de trei luni. La intervenție s-au deplasat trei autospeciale de stingere, dar și un echipaj de prim ajutor și a fost anunțat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ciurea”, a declarat Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al ISU Iași.

La doar zece minute după apelul inițial, un ofițer din dispeceratul ISU a sunat la numărul de telefon de pe care s-a făcut solicitarea pentru detalii suplimentare.

„La acel moment, la telefon a răspuns o persoană care a comunicat faptul că apelul inițial a fost efecutat de o altă persoană și că situația de urgență nu există. La locul solicitării a ajuns șeful SVSU Ciurea care a comunicat și el că incediul nu se confirmă, forțele fiind întoarse din drum după 8 kilometri”, a explicat Silvia Bolohan.

Acesta nu a fost singurul apel fals către pompierii ieșeni, din noaptea de marți spre miercuri.

Un bărbat a sunat la 112 și a spus că în fața casei sale din localitatea Vișani ard mai multe lemne, iar o altă persoană, posibil sub influența băuturilor alcoolice, le-a spus pompierilor că s-a rătăcit în pădure la Dobrovăț.

Niciunul dintre apeluri nu s-a confirmat.