Aproape 100 de oameni s-au autoevacuat dintr-o biserică din Timișoara. Autoritățile au activat Planul roșu de intervenție

Publicat: 23 10. 2022, 20:41
Zeci de persoane au ieșit în grabă astăzi după-amiază, dintr-o biserică din Timișoara, după ce s-a simțit miros puternic și înțepător. Autoritățile au activat Planul roșu de intervenție.

Potrivit ISU Timiș, pompierii au fost solicitați prin apel la 112 să intervină în Timișoara, pe strada Zăvoi, în urma unui miros puternic și înțepător care provoacă tuse.

Este vorba de o biserică, din care s-au autoevacuat aproximativ 82 de persoane.

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș a fost activat Planul roșu de intervenție.

La fața locului au fost trimiși 31 subofițeri și 3 ofițeri, dar și echipajul CBRN din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara.

Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale

Totodată, au intervenit 5 ambulanțe SMURD, 3 autospeciale transport personal și victime multiple, o motocicletă SMURD, 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și un microbuz transport persoane.

Până în acest moment, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.

„Am simțit înainte de începerea slujbei un miros înțepător în biserică. Am evacuat biserica și am anunțat autoritățile. Trebuia să înceapă slujba, erau mulți care trebuiau să vină spre biserică. Nu i-am mai lăsat să intre, unii au stat în stradă, alții în curte”, a declarat Moise Vrăjitor, pastorul bisericii.

De asemenea, în urma măsurătorilor CBRN efectuate la biserica din Timișoara unde s-a simțit un miros puternic și înțepător nu au fost înregistrate depășiri ale valorilor normale, susțin reprezentanții ISU Timiș, astfel încât Planul roșu a fost dezactivat.