ARCTIC GĂEȘTI. Peste 30 de muncitori, testaţi pozitiv cu coronavirus / O linie de producție a fabricii a fost închisă

Publicat: 15 05. 2020, 17:35
Actualizat: 15 05. 2020, 21:21
32 de muncitori de la fabrica Arctic din Găeşti au fost testaţi pozitiv cu coronavirus

Este alertă în județul Dâmbovița, după ce 32 de muncitori de la fabrica Arctic din Găeşti au fost testaţi pozitiv cu coronavirus. O linie a companiei a fost deja închisă.

„Pacientul zero a fost depistat în data de 7 mai și, ca urmare, conducerea fabricii a  luat hotărârea ca alții 400 de angajați, din 2 hale, să fie testați. Pacienții sunt asimptomatici și au fost internați în Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște”, a precizat prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, la Digi 24.

Linia 3 a fabricii a fost deja închisă, ca urmare a numărului mare de infectări, iar autorităţile sunt în alertă maximă, pentru a gestiona cât mai bine această criză, informează cronica-gaestiului.ro.

România a ieșit din starea de urgență și se află în stare de alertă

România a intrat în stare de alertă, din data de 15 mai, după ce timp de două luni a fost în stare de urgență. Noua măsură e valabilă pe o perioadă de 30 de zile.

De astăzi, românii pot ieși din case, fără să mai fie nevoie să aibă la ei declarații pe propria răspundere, acestea fiind necesare doar pentru deplasările în afara localității.

Ludovic Orban: „Sigur că se vor da și amenzi”

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, 15 mai, că în primă fază autoritățile vor informa cetățenii cu privire la regulile ce trebuie respectate în starea de alertă, apoi, cine nu le respectă, va primi amendă.

„Guvernul va lansa o campanie de informare publică cu toate măsurile care trebuie respectate de cetățeni, pentru a se feri de risc. Recomandarea pe care am dat-o este aceea de a informa în primă fază. Regulile vor fi transmise cetățenilor, să le cunoască,. După această perioadă de informare, dacă cineva nu va respecta, sigur că vom da și amenzi”, a declarat, vineri, Ludovic Orban, aflat într-o vizită la o fabrică din țară.

FOTO: cronica-gaestiului.ro