Arhiepiscopia Clujului a strâns 225.000 de lei pentru victimele din Colectiv

Publicat: 09 12. 2015, 13:51

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Arhiepiscopia Clujului, „într-o vreme în care multe familii creștine din țara noastră trăiesc sub spectrul sărăciei și al suferinței, Biserica Ortodoxă în general și Arhiepiscopia Clujului în special își îndreaptă atenția spre categoria celor flămânzi, însetați, goi, străini sau bolnavi, căutându-i să-i ajute nu doar festiv, la marile sărbători, ci în fiecare zi”.

„Cele 40 de proiecte sociale care se desfășoară, zilnic, în Arhiepiscopie și-au intensificat activitatea acordând adăpost, hrană, îmbrăcăminte și educație copiilor și tinerilor, alinând suferințele celor bolnavi și dând speranță acolo unde nu mai era. La acestea se adaugă și distribuirea sumei de 255.000 de lei, adunată ca rezultat al colectei organizate pentru victimele incendiului din clubul Colectiv din București. Banii vor fi trimiși direct familiilor celor care sunt răniți și au nevoie de îngrijiri medicale”, se arată în comunicat.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Clujului au arătat că s-au mai acordat ajutoare în valoare de 10.000 de lei mai multor asociații și fundații de caritate clujene, dar și bunuri în valoare de 7.700 de lei și peste 400 de pachete comunității de romi de la Pata Rât.

În urma incendiului din 30 octombrie, din Clubul Colectiv, au murit la fața locului 26 de persoane, iar o altă victimă în drum spre spital. Dintre răniții internați, au mai decedat 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, în 22 noiembrie, la 60.

În spitalele din Capitală mai sunt internate 24 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care trei sunt în stare critică, alți aproape 30 de pacienți fiind spitalizați în clinici din Marea Britanie, Olanda, Austria, Israel și Germania.