Arhiepiscopia Romano-Catolică: Credincioșii pot urmări de acasă, de la televizor sau online, Sfânta Liturghie / Mai există și credincioși care cred că Dumnezeu îi protejează și fără ca ei să ia măsuri de protecție

Publicat: 15 03. 2020, 16:17
Actualizat: 15 03. 2020, 16:57
Catedrala Sfântul Iosif / Sursă FOTO: captură YouTube

Reprezentantul Arhiepiscopiei Romano-Catolice Francisc Doboș a anunțat că sunt respectate toate recomandările autorităților în ceea ce privește prevenirea răspândirii noului coronavirus COVID-19 în timpul slujbelor religioase. 

Acesta a anunțat că la slujbele religioase nu participă mai mult de 50 de persoane, dar și faptul că se analizează posibilitatea ca slujba de Pașt să fie ținută în aer liber, potrivit Digi24.

„În această situatie excepțională credincioșii pot urmări de acasă, de la televizor sau online, pe Facebook, Sfânta Liturghie. Am ținut cont de toate recomandările autorităților”, a declarat Francisc Doboș, Arhiepiscopia Romano-Catolică.

De asemenea, acesta a lansat și un îndemn către cetățeni: „Trebuie să avem grijă unii de alții. Astăzi de lipsim de apropierea fizică pentru a ne putea folosi de ea zilele viitoare”.

Francisc Doboș a vorbit și despre modul în care credincioșii s-au adaptat la noile măsuri impuse de autorități.

„Cei mai mulți credincioși au primit bine noile măsuri impuse. Mai există și credincioși care cred că Dumnezeu îi protejează și fără ca ei să ia măsuri de protecție. Preoții le-au transmis credincioșilor să păstreze o distanță de cel puțin 1 metru și să nu își dea semnul păcii”, a mai declarat acesta.

Slujbele care se țin în Catedrala Sfântul Iosif din București sunt transmise în format video pe site-ul oficial.