Armata rusă, pregătită să folosească arme nucleare pentru protecția țării și a aliaților

Publicat: 15 02. 2012, 11:47
Actualizat: 14 06. 2012, 10:02
Șeful Statului Major al armatei ruse, Iuri Baluievski, a declarat, sâmbătă, că țara sa este pregătită să folosească armamentul nuclear pentru a se apăra și a asigura protecția aliaților săi în cazul unei amenințări externe grave.

Șeful Statului Major al armatei ruse, Iuri Baluievski, a declarat, sâmbătă, că țara sa este pregătită să folosească armamentul nuclear pentru a se apăra și a asigura protecția aliaților săi în cazul unei amenințări externe grave, informază RIA Novosti, în pagina electronică.

"Nu intenționăm să atacăm pe nimeni, dar considerăm necesar ca toți partenerii noștri să înțeleagă clar, și să nu aibă nici o îndoială, că forțele armate vor fi folosite pentru apărarea suveranității și a integrității teritoriale a Rusiei și a țărilor aliate, inclusiv prin acțiuni preventive și inclusiv prin folosirea armelor nucleare", a afirmat generalul Baluievski, în cursul unei conferințe științifice desfășurate la Moscova.

Relațiile dintre Rusia și NATO sunt tensionate din cauza extinderii Alianței în estul Europei și a planurilor americane de amplasare a elementelor unui sistem defensiv antirachetă în Polonia și Cehia. Rusia a reluat, în august, misiunile de patrulare cu bombardiere stratetice în oceanele Atlantic, Pacific și Arctic, iar în decembrie și-a suspendat participarea la Tratatul Forțelor Convenționale în Europa.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro