Asistentă către părintele unui copil care căzuse: Căutați-vă un scaun cu rotile, un loc sau stați în picioare

Publicat: 23 01. 2020, 12:49

Ramona Mischiu, mama copilului din Râmnicu Vâlcea, care s-a rănit după ce a căzut pe scări, acuză că asistenta l-a trimis pe băiat acasă, să își pună gheață, fără să fie văzut de medici, iar când a cerut un scaun pe care să își așeze copilul, cadrul medical i-a spus că își caute singură loc sau să rămână în picioare.

„I se umflaseră picioarele și nu mai putea să meargă. Nu era o simplă julitură, așa că am mers la Urgență. Am ajuns acolo și i-am rugat să mă ajute cu un scaun cu rotile, ceva, să-l iau din mașina. Copilul este mai solid și mai măricel. Mi s-a spus că n-au niciun scaun cu rotile, dacă vreau, să mă apuc să caut eu vreunul liber, că n-au nici personal să-mi dea. L-am dus cu chiu cu vai… L-au repartizat la traume. Acolo, la fel, «căutați-vă un loc sau stați în picioare» că nu aveau nici scaune, nici nimic… Erau trei paturi ocupate, și două mame cu copii în brațe”, a declarat, pentru Mediafax, Ramona Mischiu.

Aceasta povestește că, la un moment dat, femeie care avea un traumatism la nivelul capului, i-a făcut copilului loc în patul în care stătea.

„A ieșit doamna asistentă, a completat fișa și ne-a trimis la radiografie. Atunci am întrebat cum îl duc? A zis «păi nu știm, că n-avem scaune, mergeți și căutați». I-am spus că n-am cum să mă apuc eu să caut echipamente medicale prin spital. M-a ajutat un șofer de pe ambulanță, cred. M-am întors de la radiografie, s-a uitat doamna asistentă pe rezultatul de la radiografie, a zis că este doar o contuzie, îi puneți gheață, nurofen, dacă apar ceva schimbări veniți mâine sau luni la ora 11, la doamna Colțea, că dânsa e pediatru ortoped. În rest, nu avem ce să-i facem. Nimeni nu a pus mâna pe el, în afară de doamna asistentă care l-a curățat cu betadină, i-a pus un pansament și i-a făcut un vaccin antitetanus, nimeni nu a pus mâna pe el. Presupun că putea să-l vadă și un ortoped de adulți, dacă nu aveau de copii”, mai spune mama copilului.

Aceasta acuză că, deși copilul nu a fost văzut de un medic, fișa din spital este semnată de doctorul de gardă.

Întrebat de corespondentul Mediafax, despre acest caz, medicul de gardă Maria Nițu susține că mama a venit „croită pe ceartă”.

„Mama a venit croită pe ceartă. A facut scandal și în Triaj, și la Radiologie, am înțeles. Eu am fost acolo, am văzut copilul. Chiar și doctorul Pătrulescu de la Ortopedie adulți s-a uitat pe radiografie, l-am rugat să vină cu o opinie, deși se vedea clar că este doar o contuzie. Domnul doctor venise pentru un alt pacient și l-am rugat să se uite pe radiografie. N-au fost brancardieri, iar asistenta a întrebat-o dacă se duce cu copilul la raze, ca să nu mai aștepte. Și dumneaei s-a dus. A plecat cu recomandare să se întoarcă în policlinică. Avem un singur medic pediatru ortoped, nu este de gardă în permanență”, a declarat, pentru Mediafax, dr. Maria Nițu.

La rândul său, directorul Spitalului Județean Vâlcea, Dan Ponoran, spune că băiatul rănit a fost tratat „corespunzător”, însă ca să nu mai fie probleme analizează „dotarea doctorilor din UPU cu camere audio-video”.

Foto: caracter ilustrativ