Asistentă reținută după ce a luat bani promițând intervenții la medici și locuri de muncă

Publicat: 22 01. 2013, 17:43
Actualizat: 05 02. 2019, 03:57

O asistentă medicală din Pitești a fost reținută miercuri de procurorii DNA, după ce a primit peste 26.000 de lei și 5.000 de euro de la mai multe persoane cărora le-a promis intervenții la medici, pentru ca acestea să se pensioneze pe caz de boală, sau la funcționari publici, pentru a se angaja.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Ancuța Marilena Avram, asistent medical la Biroul de Medicina Muncii Pitești, este cercetată pentru trafic de influență.

Anchetatorii arată că în perioada 2010 – 2011, Avram a pretins și primit de la mai multe persoane denunțătoare 22.000 de lei, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unor medici pe care îi poate determina să pensioneze pe motive medicale persoanele denunțătoare sau membri ai familiilor acestora.

De asemenea, potrivit DNA, Avram a pretins și primit de la alte persoane denunțătoare 5.000 de euro și 4.300 de lei pentru a interveni pe lângă funcționari publici și alte persoane cu funcții de decizie pentru ca denunțătorii sau apropiați ai acestora să fie angajați în cadrul unor instituții publice precum IPJ Argeș sau Serviciul de Ambulanță Argeș sau private, precum o societate comercială sau o unitate bancară.

Asistenta medicală va fi prezentată Tribunalului Argeș, cu propunere de arestare preventivă.