Atac șocant în China. 3 morți și 6 răniți la o grădiniță din provincia Janxi. Atacatorul este în libertate

Publicat: 03 08. 2022, 13:58
Actualizat: 03 08. 2022, 14:11
Sursă Foto - Twitter

Trei persoane au fost ucise și alte șase rănite de către un gangster cu un cuțit. Bărbatul a luat cu asalt o grădiniță privată din provincia Jianxi din China.

Trei persoane au fost ucise și alte șase rănite în incinta unei grădinițe din provincia chineză Jinaxi, de către un bărbat înarmat cu un cuțit.

Un „gangster care purta șapcă și mască” a luat cu asalt grădinița privată, în jurul orei 10.00 dimineață, miercuri, a declarat poliția într-o postare publicată pe Twitter.

Suspectul are aproximativ 48 de ani și este încă în libertate.

Crimele violente în masă sunt rare în China, țară care interzice cetățenilor să dețină arme albe, dar a existat o serie de înjunghieri semnificative în ultimii.

În momentul de față, nu se cunoaște vârsta niciunei victime.

„Organele de securitate publică depun toate eforturile pentru a-l urmări pe suspect”, au declarat polițiștii, potrivit Bangkok.com.

China, locul unde frustrarea a luat amploare

Mai multe atacuri fatale cu arme albe au vizat în mod specific elevii de grădiniță și școală. În general, atacatorii au fost persoane care voiau să se răzbune pe societate.

Luna trecută, patru persoane au fost rănite prin înjunghiere într-un spital important din Shanghai, înainte ca atacatorul să fie împușcat de poliție.

Camerele de supraveghere au surprins haosul creat după ce vizitatorii au început să sară peste turnicheţi pentru a ieşi din spital, în timp ce unii medici sunt văzuţi fugind alături de pacienţi, unii dintre ei în scaune cu rotile sau pe paturi mobile.

„Este foarte şocant”, a declarat o locuitoare din Shanghai care a ajuns la spital pentru un control după ce unitatea medicală a fost închisă.

„Este ceva care te face să disperi. Ce s-a întâmplat cu societatea asta?”, a adăugat ea.

Spitalele sunt o mare problemă pentru mulţi oameni din China, care se confruntă cu probleme precum tranzacţiile ilegale cu bilete de programare, cozi lungi pentru consultații, precum şi corupţia care poate ridica costurile asistenţei medicale.