Atanasiu, după audierea de la DNA: „Sunt acuzat că eu, Nicoară și Antonescu am cumpărat voturi”

Publicat: 16 08. 2012, 14:36
Actualizat: 08 09. 2012, 19:19

Fostul ministru Teodor Atanasiu a fost audiat joi, 16 august, în calitate de invinuit de către procurorii DNA Cluj. Atanasiu a susținut că este acuzat de cumpărare de voturi la referendumul din 29 iulie. La ieșirea din sediul DNA, fostul ministru care deține și funcția de președinte al PNL Alba,a precizat că procurorii anchetează mai mulți lideri PNL din Transilvania. În același dosar în care Atanasiu are calitatea învinuit, a mai fost citat la procuratură și Dumitru Smason, fiul ministrului Apărării, Corneliu Dobrițoiu.  

La ieșirea din sediul DNA Cluj, Teodor Atanasiu a precizat că procurorii l-au chestionat și despre prosibile sale legături cu lumea interlopă din Transilvania. Atanasiu a negat acuzațiile procurorilor, dar și că ar avea vreo conexiune cu lumea interlopă.

 „Sunt acuzat că am cumpărat voturi. Acuzația oficială este că am folosit mijloace bănești și automobile să duc alegătorii la urne și așa am influențat rezultatul referendumului. M-au întrebat și de interlopi, dar eu nu îi cunosc. Am auzit doar de unul din Alba Iulia. În rest nu îi cunosc. Nu îl cunosc nici pe fiul ministrului Dobrițoiu. Am înțeles că este vorba de mai mulți lideri liberali din Transilvania din Cluj, Arad, Bistrița. Noi liberalii din Ardeal suntem acuzați că am vrut să dăm o lovitură de stat să-l dăm jos pe Băsescu. Procurorii spun că am folosit influența și autoturisme să ducem lumea la vot și asa am încercat să influențăm nefast viitorul României. Sunt aici în calitate de învinuit.

Eu cred că este o plângere ca să demonstreze ce a spus ambasadorul SUA, cancelarul Germaniei, ceea ce spunea Traian Băsescu, ceea ce spun cei de la PDL. Mai precis că nu sunt 7,5 milioane de români care vor să-l dea jos pe Băsescu, ci mult mai puțini. Că voturile au fost cumpărate de mine, de Nicoară, de Antonescu. Spun că de aia au venit să voteze împotriva lui Traian Băsescu, un om de altfel foarte iubit și dorit să se întoarcă la Cotroceni”, a precizat Teodor Atanasiu la ieșirea de la sediul DNA din Cluj.