Atanasiu: Președintele va semna în final decretul de numire a Noricăi Nicolai

Publicat: 15 02. 2012, 11:47
Actualizat: 19 07. 2012, 22:32
Vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia că se așteaptă ca scandalul creat în jurul numirii Noricăi Nicolai la Ministerul Justiției să se încheie cu semnarea decretului de numire de către președinte.

Vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, într-o conferință de presă, că se așteaptă ca scandalul creat în jurul numirii Noricăi Nicolai la Ministerul Justiției să se încheie cu semnarea decretului de numire de către președintele Traian Băsescu.

Vicepreședintele liberal a spus că PNL știe ce are de făcut și va merge pe calea constituțională pentru rezolvarea acestui conflict. Potrivit lui Atanasiu, premierul Călin Popescu Tăriceanu se va adresa instituțiilor abilitate acestea urmând să clarifice care este soluția constituțională. El a afirmat că "mapa profesională s-a transformat într-un dosar de cadre plin de picanterii", dar puțin relevant pentru numirea Noricăi Nicolai ca Ministru al Justiției.

Potrivit sursei citate, miza nu este neapărat faptul că noul ministru al Justiției va propune în vară un nou procuror general, deoarece dacă nu va fi Norica Nicolai la Justiție, va fi un alt liberal care va face propunerea pentru acest post.

Ministrul interimar al Justiției, Teodor Meleșcanu, a declarat, vineri, la Antena 3, că documentația Guvernului de sesizare a Curții Constituționale în cazul Norica Nicolai a fost finalizată și urmează a fi trimisă curând Curții.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro