Atenționare MAE: Grevă pe aeroporturile din Germania. Aproape 1000 de zboruri, anulate

Publicat: 08 11. 2015, 22:43
Compania aeriană Lufthansa vrea să dea afară peste 20.000 de angajați

Asociația însoțitorilor de zbor UFO a anunțat măsuri de grevă pentru luni, în intervalul orar 4:30 – 23:00, pentru zborurile de pe/către aeroporturile Frankfurt și Düsseldorf, precum și între orele 4:30 – 00:00 pentru zborurile de pe/către aeroportul München, informează MAE.

Cursele care vor fi efectuate de grupul de companii Lufthansa CityLine, Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Swiss și Brussels Airlines nu sunt afectate de grevă și se derulează de la și către Frankfurt, Düsseldorf și München, conform programului.

Compania aeriană germană Lufthansa a anunțat duminică faptul că va anula 929 de zboruri luni, din cauza continuării grevei de către o parte a personalului său navigant, ceea ce va afecta aproximativ 113.000 de pasageri, relatează Reuters în pagina electronică.

 

Lufthansa încearcă să limiteze cât mai mult posibil efectele grevei și să informeze pasagerii din timp cu privire la eventuale modificări ale programului zborurilor. Pasagerii pot verifica starea zborurilor pe site-ul www.lufthansa.com.

De asemenea, MAE reamintește că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații, sfaturi de
călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.