AUGUSTIN LAZĂR, persoană fizică sau procuror general? Avocații cer sesizarea CCR pentru a vedea cum poate fi citat

Publicat: 12 12. 2018, 12:27
Actualizat: 26 03. 2019, 05:37

This browser does not support the video element.

Avocații lui Augustin Lazăr au cerut, la termenul de miercuri al procesului de la Curtea de Apel București prin care acesta cere suspendarea procedurii de revocare, sesizarea Curții Constituționale pentru a se decide dacă Lazăr poate fi citat ca persoană fizică sau în calitate de procuror general.

La ora transmiterii știrii, procesul este în desfășurare la Curtea de Apel București, judecătorul urmând să decidă dacă sesizează sau nu Curtea Constituțională cu această cerere.

 

Procesul în care se judecă cererea procurorului general Augustin Lazăr de suspendare a procedurii de revocare din funcție a ajuns la București, în urma deciziei dispuse de Curtea de Apel Alba Iulia. Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr a fost declanșată de către ministrul Tudorel Toader în 24 octombrie. Augustin Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcție declanșată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, care a fost ulterior a fost declinată Curții de Apel București.

 

La începutul lunii decembrie, ministrul Justiției, Tudorel Toader, se declara convins că Augustin Lazăr va trage de timp în procesul de la Curtea de Apel București, în care a contestat revocarea, pentru a-i expira mandatul de procuror general.