Australia este invadată de șoareci. Experții se tem că rozătoarele vor ajunge curând în orașele mari

Publicat: 25 05. 2021, 17:56
Actualizat: 16 06. 2021, 22:53
Invazie de șoareci în Australia / Sursă Foto: Pixabay

Australia a fost grav lovită de secetă și pandemie, iar acum este nevoită să facă față unei invazii a șoarecilor. Animalele s-au înmulțit atât de mult încât au început să recurgă la canibalism și ar putea să năvălească în marile orașe, în curând, scrie presa internațională.

Experții trag un semnal de alarmă, spunând că șoarecii vor ajunge la Sidney în doar câteva săptămâni. Ei spun că un exod în masă al șoarecilor este în plină defășurare.

Șoarecii caută zone mai calde cu hrană din abundență

Pe măsură ce se apropie iarna australiană, șoarecii caută zone mai calde cu hrană din abundență.

În zonele rurale ale Australiei, după ani de secetă, incendii și inundații, fermierii au avut parte, într-un sfârșit, de o recoltă bună însă aceasta a însemnat o veste bună și pentru șoareci, care s-au înmulțit peste măsură.

Potrivit studiilor, o femelă poate să nască până la 120 de pui pe an.

„O problemă mare”: Harta care arată amploarea invaziei șoarecilor din Australia

O hartă interactivă care permite oamenilor să raporteze observațiile șoarecilor a dezvăluit amploarea invaziei rozătoarelor din Australia.

Milioane de șoareci au provocat distrugeri extinse în fermele din estul Australiei în ultimele câteva luni, în timp ce au distrus culturi și cereale stocate.

Rozătoarele au forțat, de asemenea, supermarketurile să depoziteze alimente în recipiente sigilate și chiar au mușcat mai mulți pacienți din spitalele de pe continent, relatează publicația The Independent.