Autocar cu pasageri, lovit în plin de o autoutilitară pe DN 1: o persoană a murit pe loc

Publicat: 11 05. 2015, 17:32

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Brașov, comisarul șef Liviu Naghi, accidentul s-a petrecut, luni, în jurul orei 15.30, pe DN 1, în zona localității Viștea de Jos, după ce un bărbat în vârstă de 66 de ani, care conducea o autoutilitară dinspre Sibiu spre Brașov, a pierdut controlul mașinii și a ajuns pe contrasens, unde vehiculul s-a ciocnit cu un autocar Atlassib care transporta 25 de pasageri.

În urma accidentului, șoferul autoutilitarei, originar din localitatea brașoveană Victoria, a fost rănit grav, fiind inconștient, iar un pasager din mașina sa a murit pe loc.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov, căpitanul Ciprian Sfreja, la locul accidentului au intervenit două echipaje de descarcerare, cinci echipaje SMURD și câteva ambulanțe. De asemenea, este așteptat un elicopter SMURD de la București pentru a-l prelua pe șoferul autoutilitarei, aflat în stare gravă.

„Sunt și câțiva pasageri din autocar răniți, între trei și cinci persoane, dar nu știm încă exact. Aceștia sunt răniți ușor, cu diverse contuzii și fracturi”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Sfreja.

Circulația rutieră este blocată în zona accidentului, traficul fiind deviat pe rute alternative până la finalizarea cercetărilor la fața locului.