Autoritățile ungare care au testat mai multe produse, inclusiv din România, nu au descoperit dioxină

Publicat: 15 02. 2012, 10:22
Actualizat: 05 06. 2012, 00:08
Testele efectuate până în prezent pe guma guar nu au depistat prezența dioxinei în mostrele prelevate de la alimente trimise autorității pentru siguranța alimentară, a anunțat marți directorul autorității sanitar-veterinare din Ungaria, amintind că România a cerut teste de laborator.

Testele efectuate până în prezent pe guma guar nu au depistat prezența dioxinei în mostrele prelevate de la alimente trimise autorității pentru siguranța alimentară, a anunțat marți directorul autorității sanitar-veterinare din Ungaria, amintind că România a cerut teste de laborator, relatează MTI.

Miklos Suth a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că 88 de mostre au fost testate până în prezent pentru depistarea dioxinei și pentaclorfenolului (PCP), însă nici un test nu a avut rezultate pozitive.

Un total de 6.794 de produse vândute de peste 5.000 de companii au fost verificate după ce Uniunea Europeană a anunțat descoperirea a 80 de produse cu gumă guar care conținea substanțe toxice, dintre care șapte au fost transportate în Ungaria. Este posibil ca aproximativ 610 companii să fi primit produse infestate, a avertizat Uniunea Europeană.

În cursul perioadei de testare, circa 22 de tone de produse alimentare au fost retrase de pe rafturi, a precizat Suth.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro