Avertismentul MAE pentru românii care călătoresc în Bavaria

Publicat: 23 07. 2016, 02:43
Actualizat: 23 07. 2016, 09:16

MAE precizează că este în permanent contact cu autoritățile locale în vederea informării, în timp real, cu privire la evoluția situației.

Ministerul reiterează avertismentul adresat cetățenilor români aflați sau care se deplasează în regiunea bavareză de a rămâne extrem de precauți și vigilenți, evitând ieșirea din spațiile de cazare sau domiciliu.

Consulatul român la Munchen a întreprins în regim de urgență demersurile pe lângă autoritățile germane pentru a obține informații cu privire la circumstanțele incidentului produs vineri seara într-un mall din Munchen și cu privire la cetățenia victimelor, informează MAE.

Potrivit ultimului bilanț, cel puțin opt persoane au fost ucise, iar numeroase altele au fost rănite în atentatul comis vineri după-amiază într-un centru comercial din Munchen, a transmis Poliția germană, conform site-ului agenției DTS.

Poliția din Munchen a anunțat că „trei atacatori” sunt căutați în continuare în urma atentatului, părând să infirme informațiile de presă privind sinuciderea unuia dintre ei.