AVERTIZARE COD GALBEN DE CANICULĂ, în perioada 20 – 22 iunie. HARTA ANM

Publicat: 19 06. 2012, 10:45
Actualizat: 19 06. 2012, 13:22

ANM a emis o avertizare cod galben de caniculă, valabilă în intervalul 20 – 22 iunie. Astfel, în acest interval, vremea călduroasă va persista în toată țara. În cursul după-amiezelor va fi caniculă, frecvent se vor înregistra temperaturi maxime de 35…36 de grade, iar vineri valorile termice vor atinge local 37 de grade în sud și sud-est.

Potrivit avertizării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, de miercuri până vineri, „vremea călduroasă va persista în toată țara, în cursul după-amiezelor va fi caniculă, frecvent se vor înregistra temperaturi maxime de 35 – 36 de grade, iar vineri valorile termice vor atinge local 37 de grade în sud și sud-est”.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 pe arii extinse.

Se menține INFORMAREA METEOROLOGICĂ pentru după-amiaza zilei de astăzi, când local va fi caniculă și disconfort termic. 

Sâmbătă, 23 iunie, canicula va persista în sudul extrem, iar instabilitatea atmosferică se va accentua în majoritatea zonelor.

Meteorologii au precizat că marți vor fi temperaturi de 35-36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăși ușor pragul critic de 80 în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș.