BACALAUREAT 2012 SESIUNEA A DOUA. Peste 3.000 de elevi din Constanța s-au înscris la sesiunea de toamnă de la BAC 2012

Publicat: 18 08. 2012, 13:07
Actualizat: 07 06. 2018, 01:28

Peste 3.000 de candidați s-au înscris la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat în județul Constanța, care va începe în 20 august cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Constanța, 3.057 de candidați s-au înscris pentru sesiunea august – septembrie a examenului de bacalaureat din acest an, ce va începe luni, 20 august, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aceștia vor susține probele în opt centre de examen, respectiv Grup Școlar Energetic Cernavodă, Grup Școlar Industrial „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia, Grup Școlar Industrial „Ion Bănescu” Mangalia, Grup Școlar „Lazăr Edeleanu” Năvodari, Colegiul Tehnic „Tomis” Constanța, Colegiul Tehnic de Marină „Al. I. Cuza” Constanța, Grup Școlar „Gh. Duca” Constanța și Liceul „I. N. Roman” din Constanța.

„Respectarea cu strictețe a metodologiei de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat, toleranța zero față de fraudă și asigurarea condițiilor optime în cele opt centre de examen sunt și la această sesiune prioritățile mele, în calitate de inspector școlar general”, a declarat șeful ISJ Constanța, Răducu Popescu.

Prima probă a examenului – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe care o vor susține 277 de candidați, se desfășoară în perioada 20 – 21 august, începând cu ora 09.00. Competențele evaluate în cadrul acestei probe sunt înțelegerea textului, exprimarea și argumentarea unui punct de vedere, organizarea discursului, adaptarea la situația de comunicare și utilizarea limbii literare. Rezultatele obținute de fiecare candidat se exprimă prin stabilirea nivelului de competență: utilizator mediu, utilizator avansat sau utilizator experimentat.

Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă modernă este programată în intervalul 21-22 august, în timp ce evaluarea competențelor digitale va avea loc în zilele de 23 și 24 august.

La prima sesiune a examenului de bacalaureat doar 3.346 de elevi constănțeni din cei 7.352 înscriși au reușit să obțină medie de trecere, procentul de promovabilitate la nivelul județului fiind de 47,94 la sută.