Bacteria E-coli se întinde în România: doi copii internați în Slatina sunt infectați

Publicat: 25 02. 2016, 17:53
Actualizat: 29 09. 2018, 00:35

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Slatina, Cătălin Pătru, a declarat, joi, că medicii slătineni au avut suspiciuni la zece copii internați, care prezentau probleme digestive. În urma analizelor, a reieșit că doi dintre copii sunt sunt infectați cu bacteria E-coli, iar unul are rotavirus.

Toți cei trei copii sunt din mediul rural.

În cazul celorlalți șapte copii, analizele nu au fost deocamdată finalizate.

Copiii sunt internați în secția de pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina și primesc tratament de specialitate.

„Avem doi copii cu diaree, pentru care s-a confirmat infecția cu E-coli. Unul are șapte luni, iar celălalt patru, iar noi am comunicat către DSP Olt. Mai avem unul cu o infecție cu rotavirus. Un alt copil de patru ani a prezentat mai multe scaune diareice, iar familia insistă să-l trimitem la alt spital. La noi se recoltează proba de scaun, iar testele se fac la Llboratorul DSP. Nu se confirmă sindromul hemolitic. Mai sunt șapte probe în lucru, ce au fost recoltate pe parcursul acestei săptămâni, iar pentru două așteptăm vineri rezultatul. Starea copiilor este bună și nu se pune problema să fie transferați spre alte unități medicale din țară. Tulpina agresivă nu este confirmată, iar cele două cazuri cu E-coli nu au legătură cu ceea ce se întâmplă în Argeș”, a afirmat medicul Cătălin Pătru.

Unitățile medicale din județ au primit o notă din partea DSP Olt, în baza căreia trebuie să raporteze, zilnic, toate cazurile de boală diareică acută, având în vedere situația copiilor din județul Argeș. Monitorizarea vizează toți copiii cu vârsta de până la cinci ani.