Bădulescu, amendat de CNCD cu 5.000 de lei după ce l-a numit „musafir în țara mea” pe șeful unei organizații pentru combaterea antisemitismului

Publicat: 17 07. 2019, 16:58

„Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor în data de 17.07.2019, a dezbătut scrisoarea domnului Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, referitoare la adresa unui cetațean aparținând comunității evreiești >” reprezintă discriminare si atinge dreptul la demnitate conform art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se arată într-un comunicat transmis miercuri de CNCD.

Potrivit sursei citate, lui Aurelian Bădulescu i s-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5.000 de lei, cu un vot în unanimitate ( 6 voturi).

Scrisoarea lui Bădulescu i-a fost trimisă lui Marco Maximilian Katz, șeful Centrului pentru Combaterea Antisemitismului în România, asta după ce MCA România a sesizat CNCD, în luna martie 2019, cu privire la faptul că Aurelian Bădulescu ar fi intenționat să ceară Consiliului General al Municipiului București o aprobare pentru amplasarea unui bust în Capitală a mareșalului Ion Antonescu.