Bărbat adus mort cu mașina la Spitalul ”Victor Babeș”. Soția lui a murit cu o zi înainte, la un alt spital din București

Publicat: 11 10. 2021, 22:11
Actualizat: 11 10. 2021, 22:12

Un bărbat de 79 de ani a fost adus decedat la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”. Soția acestuia murise cu o zi înainte, la un alt spital din București.

Incidentul s-a produs luni.

După ce s-a speculat că un pacient a murit în curtea Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, conducerea unității sanitare a făcut câteva precizări.

„La poarta spitalului s-a prezentat un autoturism particular în care se aflau în total patru persoane, care a adus pentru evaluare un pacient în vârstă de 79 de ani, domiciliat în București și prezentat ca având o stare generală extrem de gravă, suspect COVID-19.

În urma examinării clinice, echipa de medici de gardă – un infecționist și un specialist ATI – au constatat că pacientul a fost adus decedat la spital”, se arată într-un comunicat.

Ulterior, personalul medical a apelat serviciul 112 pentru a anunța evenimentul. Un echipaj de Poliția a ajuns la fața locului și, în urma verificării documentelor aduse de cei care însoțeau pacientul, s-a constatat că acesta suferea de multiple afecțiuni neurologice și cardiovasculare cronice.

Soția bărbatului a murit cu o zi înainte

„Soția sa, cu COVID-19, decedase cu o zi înainte la un alt spital din București.

Pe baza analizei situației de fapt și a datelor existente, Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei a stabilit că NU este vorba despre o moarte suspectă, trupul persoanei decedate fiind transportat la Institutul de Medicină Legală”, se mai arată în comunicat.