Bărbat împotmolit cu mașina pe un drum forestier din Alba, căutat de peste 12 ore

Publicat: 04 08. 2019, 11:48
FOTO cu caracter ilustrativ - Mediafax Foto

Pomperii au fost alertați sâmbătă noaptea, prin apel la 112, că un bărbat s-a rătăcit în zona muntoasă dintre localitățile Șugag și Jina și a rămas împotmolit cu mașina pe un drum forestier neamenajat. El a fost căutat, fără succes, peste noapte, iar duminică dimineața căutările s-au reluat cerându-se în sprijin și un elicopter SMURD, pentru survol.

„În decursul serii, în jurul orei 22.30 am fost informați prin apel 112 cu privire la rătăcirea unei persoane în zona muntoasă dintre Șugag și Jina. Din cauza ploilor abundente din zona și a faptului că acesta nu cunoștea bine traseul, a rămas împotmolit pe un drum forestier neamenajat. Acțiunile de căutare s-au desfășurat pe tot parcursul nopții, persoana nefiind găsită. În această dimineață (n.r. duminică), în baza ordinului prefectului județului Alba, au fost reluate acțiunile de căutare. (…) În sprijinul forțelor de căutare de la sol a fost solicitat elicopterul SMURD de la Târgu Mureș, pentru survol și căutare aeriană. La momentul de față nu avem legătură telefonică cu persoana rătăcită”, a declarat Cătălin Kovacs, de la ISU Alba.

El a spus că în acțiunea de căutare sunt angrenați aproape 40 de pompieri, polițiști, jandarmi, salvamontiști, pădurari și voluntari.