Bărbat mort, abandonat de familie în capela unui cimitir din Ploiești. Ce au făcut angajații cimitirului

Publicat: 07 12. 2015, 14:46

Reprezentanții firmei care administrează cimitirele din Ploiești au avut parte, săptămâna trecută, de un incident mai puțin obișnuit: o familie din Ploiești a mers la capela cimitirului „Mihai Bravu” cu un mort, oamenii lăsându-l acolo, să îl îngroape autoritățile, spunând că ei sunt săraci și nu au bani de înmormântare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Incidentul, care a avut loc joi, a fost făcut public luni de către reprezentanții SC Servicii de Gospodărire Urbană (SGU) din Ploiești, firmă care aparține Consiliului Local Ploiești și care administrează cimitirele din oraș.

Conform reprezentanților firmei care are în administrare cimitirele, bărbatul decedat, în vârstă de 55 de ani, a fost adus la cimitir într-un sicriu și depus la capelă, iar familia acestuia a spus că nu are niciun venit și, în consecință, nu poate suporta cheltuielile de înmormântare.

Înainte de a pleca și de a lăsa mortul la capelă, rudele le-au dat angajaților de la cimitir toate documentele care atestă că decesul nu ridică suspiciuni.

Puși în fața acestei situații, angajații SC SGU Ploiești au strâns bani, iar a doua zi l-au înhumat pe bărbat.

Reprezentanții firmei care administrează cimitirul bănuiesc că sicriul în care a fost adus mortul fusese dat familiei de către persoane care, cunoscând situația precară a acesteia, au decis să îi ajute cumpărând un sicriu.

În urma verificărilor făcute de autoritățile locale în baza de date a Primăriei, acestea au aflat că familia care și-a lăsat mortul la cimitir nu se află în evidența Administrației Serviciilor Sociale Comunitare, care se ocupă de persoanele defavorizate, și, în aceste condiții, nu ar fi beneficiat de subvențiile acordate acestei categorii de persoane.