Bărbat mort în 2006, dezgropat dintr-un cimitir din Iași pentru a-i fi furate bijuteriile

Publicat: 12 06. 2013, 15:29
Actualizat: 30 07. 2014, 15:30

Un bărbat mort în 2006 a fost dezgropat dintr-un cimitir din Iași pentru a fi furate bijuteriile din coșciug, Poliția declanșând o anchetă pentru a-i găsi pe autorii faptei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Incidentul a avut loc în cimitirul „Sfântul Vasile” din Iași, aflat în cartierul Nicolina, polițiștii fiind sesizați miercuri de către preotul bisericii din incinta cimitirului.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Iași, Alexandru Chelaru, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că o echipă de polițiști se află la fața locului, dar că deocamdată nu se știe cu exactitate valoarea bijuteriilor furate.

Cavoul aparține unei familii de etnie romă, iar cel mai probabil a fost spart în noaptea de marți spre miercuri. Mormântul profanat aparține lui Viorel Stănescu, decedat în aprilie 2006.

„Cadavrul a fost găsit în poziția șezut pe marginea cavoului. Vom discuta cu membrii familiei persoanei decedate pentru a stabili valoarea prejudiciului”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Iași.

În prezent, polițiștii îi caută pe autorii faptei.