Bărbat rănit după ce mașina în care se afla a lovit o ambulanță într-o intersecție din Sibiu

Publicat: 08 05. 2013, 10:05
Actualizat: 03 04. 2019, 09:00

O ambulanță care transporta la spital un pacient și pe mama acestuia a fost lovită de un autoturism, marți seară, într-o intersecție aglomerată din Sibiu, în urma accidentului fiind rănit un pasager din autoturism, transmite corespondentul MEDIAFAX. 

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Sibiu, Luciana Balteș, a precizat că accidentul s-a produs la intersecția străzilor Milea și Iorga din Sibiu.

Potrivit polițiștilor de la fața locului, șoferul unei ambulanțe care transporta la spital un pacient cu probleme psihice și pe mama acestuia a depășit coloana de mașini oprite la semafor și a vrut să traverseze intersecția. Șoferul unui autoturism a intrat pe culoarea verde a semaforului în intersecție, dar nu a acordat prioritate ambulanței care avea pornite semnalele de avertizare, a declarat Costin David de la Biroul Poliției Rutiere Sibiu.

El a spus că și șoferul ambulanței ar fi trebuit să se asigure în momentul intrării în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, cercetările continuănd pentru a stabili gradul de vinovăție al fiecărui șofer implicat.

În urma accidentului un bărbat care se afla pe bancheta din spate a autoturismului a fost rănit și transportat la spital, iar pacientul din ambulanță și mama acestuia au fost preluați de alt echipaj.

Directorul Seviciului Județean de Ambulanță Sibiu, Ovidiu Luca, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că ambulanța lovită a fost preluată pe platformă de la locul accidentului și că nu mai poate fi folosită momentan, fiind o mașină în minus la solicitări.