Bărbat reținut pentru mită electorală. Plătea câte 200 de lei pentru un vot

Publicat: 27 09. 2020, 13:50
Rezultate EXIT POLL CURS - Avangarde. Câștigătorii alegerilor locale

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore după ce, sâmbătă, pe numele său a fost depus un denunț la Poliția orașului Măgurele în legătură cu faptul că ar fi oferit suma de 200 de lei celor care erau de acord să voteze pentru un anume candidat, susținut de acesta. Bărbatul urmează să fie dus în fața magistraților, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor ilfoveni, în cursul zilei de sâmbătă, o femeie a anunțat autoritățile cu privire că un cetățean ar fi oferit bani unor persoane pentru a vota unul dintre candidații la primăria orașului Măgurele.

Reținut pentru coruperea alegătorilor

Conform unor surse judiciare, aceasta a afirmat în fața anchetatorilor că, în schimbul banilor, oamenii trebuiau să promită că vor pune ștampila în dreptul candidatului PMP.

Polițiștii au demarat o anchetă și au stabilit că reclamația se confirmă și au identificat două dintre persoanele care ar fi fost abordate de suspect.

Ca urmare, bărbatul a fost condus la audieri și reținut, în cele din urmă, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților Judecătoriei Cornetu, cu propunere de arestare preventivă.

Acesta are 26 de ani și este acuzat de infracțiunea de corupere a alegătorilor.