Bărbați arestați la 5 ani după ce au comis o crimă îngrozitoare

Publicat: 25 04. 2014, 17:42
Actualizat: 05 02. 2019, 14:05

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), Valeriu-Mugurel Știrbu și Gheorghe-Ciprian Iordache au intrat în locuința victimei în noaptea de 20 spre 21 aprilie 2009, agresând-o în mod repetat și provocându-i, astfel, multiple leziuni la nivelul feței și capului. În urma leziunilor suferite, bătrânul a fost transportat la spital unde, în 17 iunie 2009, a decedat.

„Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a reieșit că mobilul săvârșirii infracțiunii la constituit însușirea de către cei doi inculpați a unei importante sume de bani aparținând victimei, provenită din lichidarea unui cont bancar”, arată PICCJ.

Sursa citată mai precizează că raportul medico-legal de necropsie întocmit în cauză a concluzionat că moartea bătrânului a fost violentă „și s-a datorat insuficienței organice multiple, consecința unui traumatism cu fractură de piramidă nazală, fracturi cominutive de maxilar, hemoragie meningeală, contuzie cerebrală și toracică cu fracturi costale hemitorace bilateral”.