Bărbatul care a atacat cu pietre Mocănița și a spart cauciucurile unor mașini a fost reținut

Publicat: 23 06. 2019, 15:44

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Suceava, bărbatul de 42 de ani din Vatra Moldoviței, care a distrus anvelopele mașinilor a patru turiști care au fost la plimbare cu Mocănița și a atacat cu pietre trenul cu aburi, luni, în a doua zi de Rusalii, a fost reținut pentru 24 de ore.

„Inspectoratul de Poliție Suceava a dispus reținerea unui bărbat de 42 de ani care a aruncat cu pietre, în data de 17 iunie, în direcția mocăniței care circula pe direcția Argel – Vatra Moldoviței, a distrus prin înțepare și tăiere cauciucurile mai multor vehicule a unor turiști aflați în zonă. De asemenea, în urma probatoriului administrat și în urma extinderii cercetărilor, s-a constatat faptul că acesta a săvârșit și infracțiunea de blocare fără drept a căii ferate și punerea în pericol a circulației pe calea ferată”, a declarat Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Acesta a spus că un mandat de aducere a fost emis pe numele bărbatul vineri, dar acesta s-a sustras cercetărilor.

„Polițiștii au emis un mandat de aducere pentru data de 21 iunie, însă suspectul s-a sustras cercetărilor, ascunzându-se în zona muntoasă din proximitatea municipiului Câmpulung Moldovenesc. În această dimineață, în urma măsurilor operative dispuse, acesta a fost identificat pe raza satului Argel, a fost încătușat, reținut și condus la unitatea de poliție pentru audieri. După audieri, în jurul orei 13.00, a fost emisă ordonanța de reținere pentru 24 de ore pentru săvârșirea a trei infracțiuni de distrugere, a infracțiunii de tulburare a liniștii și ordinii publice, dar și pentru blocarea fără drept a căii ferate și punerea în pericol a circulației pe calea ferată”, a mai spus Ionuț Epureanu.

Bărbatul a fost transferat în arestul IPJ Suceava, iar luni va fi prezentat procurorilor cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Polițiștii din Suceava au declanșat o anchetă după ce un bărbat de 42 de ani din Vatra Moldoviței a distrus anvelopele mașinilor a patru turiști care au fost la plimbare cu mocănița. Bărbatul a atacat, luni, trenul cu aburi, lovindu-l cu pietre și chiar așezând pe calea ferată bolovani.

În Mocăniță se aflau aproximativ 300 de turiști, între care și copii, în momentul în care bărbatul de 42 de ani a atacat trenul.

După un scandal între mecanicul de locomotivă și bărbatul agresiv, la care au asistat turiștii, oamenii din tren au încercat să rezolve problema și i-au cerut bărbatului să înceteze. În cele din urmă, agresorul s-a făcut nevăzut însă le-a pregătit turiștilor din tren o altă surpriză neplăcută: le-a spart roțile mașinilor parcate în gară. Patru dintre turiști au depus plângeri la poliție pentru distrugere, însă numărul celor care și-au găsit anvelopele distruse a fost mult mai mare.