Bărbatul decedat după protestul din fața Primăriei sectorului 5 avea de recuperat 50.000 de euro

Publicat: 11 09. 2012, 18:17
Actualizat: 28 09. 2018, 09:18

Bărbatul în vârstă de 60 de ani, care a murit de inimă după ce a fost imobilizat în timp ce protesta în fața Primăriei sectorului 5, unde amenința că își dă foc, fusese înșelat cu 50.000 de euro, susțin surse judiciare.

Polițiștii Serviciului Omoruri au declanșat, luni, o anchetă, după ce Teodor Ecaterin Georcăceanu, în vârstă de 60 de ani, a murit la scurt timp după ce a fost imobilizat de un echipaj de poliție și mai mulți reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

Georcăceanu și partenerul său de afaceri, Mihai Bistran, din Mogoșoaia au amenințat că își dau foc cu o butelie de aragaz în fața Primăriei sectorului 5, pe motiv că primarul Marian Vanghelie ar refuza să-i primească în audiență.

După intervenția autorităților, lui Georcăceanu i s-a făcut rău și a fost transportat de urgență la Spitalul Colțea, însă medicii nu au reușit să îl salveze.

Ca urmare, polițiștii au deschis un dosar de moarte suspectă și au audiat mai multe persoane.

Surse judiciare au afirmat că, în spatele demersului celor doi bărbați s-ar afla o datorie în valoare de 50.000 de euro, pe care cei doi încercau s-o recupereze.

Conform surselor citate, Georcăceanu și Bistran semnaseră un contract de prestări servicii cu o societate comercială care, la rândul ei, obținuse un contract cu Primăria sectorului 5. La finalizarea lucrărilor, primăria ar fi virat banii în contul firmei contractante, însă reprezentanții societății nu ar fi virat, la rândul lor, cei 50.000 de euro către Georcăceanu și Bistran. Considerându-se înșelați, aceștia ar fi avut o serie de discuții cu reprezentanții primăriei, care le-ar fi explicat, însă, că discuțiile sunt inutile în condițiile în care cei doi nu au semnat niciun contract cu instituția, ci cu o firmă particulară.

Dosarul morții lui Teodor Ecaterin Georcăceanu urmează să fie închis după ce marți, medicii legiști au încheiat necropsia acestuia și au concluzionat că decesul a survenit unei tulburări cardiace provocate de o afecțiune mai veche și nu a fost provocată ca urmare a vreunei agresiuni comise de polițiștii și pompierii care l-au imobilizat.

Andrei Dumitrescu, andrei.dumitrescu@mediafax.ro