Bărbatul ridicat de polițiști de la MS încerca să obțină aviz juridic pentru 11 documente

Publicat: 17 06. 2013, 17:34
Actualizat: 21 05. 2015, 05:03

Bărbatul ridicat de polițiști, luni, de la Ministerul Sănătății (MS) încerca să obțină aviz juridic pentru 11 cerificate de conformitate, de medic specialist și de competență, eliberate pe numele unor cetățeni străini, informează MS, care s-a autosesizat în acest caz.

„Luni, la sediul Ministerului Sănătății s-a prezentat o persoană care solicita aviz juridic pentru un număr de 11 documente, printre care certificate de conformitate, certificate de medic specialist și de
competență eliberate pe numele unor cetățeni de altă naționalitate. La verificarea documentelor, juriștii ministerului au constatat că acestea nu întrunesc elementele și inscripțiile utilizate de reprezentanții Ministerului Sănătății pentru eliberarea unor astfel de acte”, arată MS, într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX.

În acest context, reprezentanții Ministerul Sănătății a sesizat organele de Poliție, care s-au deplasat la sediul ministerului și au început o anchetă cu privire la această situație, a mai precizat sursa citată.

Polițiștii Secției 1 au mers luni dimineață la sediul Ministerului Sănătății, din strada Cristian Popișteanu, de unde suspectul a fost ridicat și dus la audieri.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, bărbatul a spus că locuiește la Iași și că a venit la București pentru a-și vizita rudele. El a mai spus că, înainte să plece spre București, niște persoane i-ar fi dat certificatele respective și l-ar fi rugat să le ducă pentru avizare la Ministerul Sănătății.

Același surse spuneau că, potrivit primelor informații, bărbatul ar fi venit la minister cu 17 certificate de conformitate, toate pe numele unor medici rezidenți străini.