Baronul PSD de Mehedinți, Adrian Duicu, a fost debarcat din Consiliul Județean. Cine i-a luat locul

Publicat: 23 03. 2015, 20:46
Actualizat: 03 09. 2019, 06:07

Nicolae Draghiea a precizat că ordinul semnat va fi înaintat CJ Mehedinți, funcția de președinte fiind deținută interimar de vicepreședintele Aladin Georgescu.

Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a declarat pe Adrian Duicu incompatibil, după ce acesta, în calitate de consilier județean, a luat parte la adoptarea unei decizii prin care CJ Mehedinți a închiriat un teren și a vândut două imobile unei firme la care Duicu era asociat, informează HotNews.ro.

În prezent, Adrian Duicu se află în arest la domiciliu. Acesta a fost trimis în judecată la finele lunii iulie 2014, pentru trafic de influență, cumpărare de influență și dare de mită. Alături de Duicu au mai fost deferiți justiției și Ștefan Ponea, fostul șef al IPJ Mehedinți și Constantin Popescu, afacerist și fostul președinte al PSD Orșova.

În data de 10 martie 2015, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a admis recursul declarat de Agenția Națională de Integritate (ANI), respingând acțiunea lui Duicu. Altfel spus, instanța supremă a dat câștig de cauză Agenției Naționale de Integritate, stabilind că Adrian Duicu s-a aflat în incompatibilitate.