Băsescu, mărul discordiei între președintele și premierul Moldovei. Anunțul făcut de Guvernul de la Chișinău

Publicat: 17 01. 2017, 08:53

„Prim-ministrul Pavel Filip a primit, astăzi, demersul prezidențial privind propunerea de revocare a Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în România, domnul Mihai Gribincea. Șeful Executivului nu va da curs acestei solicitări”, se arată într-un comunicat de presă al executivului de la Chișinău.

Igor Dodon a solicitat Cabinetului de Miniștri, înainte de a pleca la Moscova în prima sa vizită oficială în calitate de președinte, să inițieze procedura de rechemare a ambasadorului Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea.

Decizia lui Dodon vine după ce ambasadorul moldovean la București a declarat că decretul de retragere a cetățeniei lui Traian Băsescu ar putea fi declarat neconstituțional. Igor Dodon a reacționat încă de săptămâna trecută, când a afirmat că declarațiile respective sunt „comentarii impertinente și incompatibile cu statutul său de ambasador” și a cerut revocarea lui Gribincea.

Cu o zi înainte,ambasadorul Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea,  declarase că estimează, pe baza celor spuse de unii experți, că decretul semnat de președintele Igor Dodon, de retragere a cetățeniei lui Traian Băsescu și soției sale, ar putea fi declarat neconstituțional.