Băsescu, mesaj cu tâlc de 8 martie: cine sunt în opinia sa cele mai puternice femei din România

Publicat: 08 03. 2016, 08:35

„Sunt două. Una se numește Laura Codruța Kovesi, dar este puternică pentru că e șefă de instituție, extrem de puternică instituția și asta te face și pe tine puternic. Și Elena Udrea, care suportă presiunile instituției, rămânând demnă totuși”, a declarat Traian Băsescu, luni, la TVR 1, într-o emisiune dedicată femeilor.

El a arătat că, de-a lungul timpului, a încurajat promovarea femeilor în diverse funcții, fie în politică, fie în alte domenii.

„Trebuie să remarcăm un lucru. Femeilor, când le dai putere și încredere, au o abnegație, uneori, dusă până la extrem în a proba că sunt o alegere bună. Uneori greșesc, uneori sar un anumit prag, exact din această dorință de a proba că sunt extraordinare. (….) Din experiență vă pot spune că femeile au o mare problemă: pun mult prea multă pasiune când văd la altă femeie o geantă sau o pereche de pantofi pe care nu o au. (…) Marea problemă a femeilor, oricâte ai promova, în momentul de față, și oricât ar fi de susținute de bărbați, este că la rându-le nu se susțin ele între ele. Este un lucru pe care l-am observat, este mâine (n.r. marți) 8 Martie și nu vreau să fiu aspru, dar nici nu pot să fiu incorect”, a spus Băsescu.

Fostul șef de stat a venit și cu exemple de femei promovate de el în viața politică sau pe funcții publice — Sulfina Barbu, Roberta Anastase, Anca Boagiu, Elena Udrea, Monica Macovei, Laura Codruța Kovesi, Livia Stanciu.

Întrebat dacă ar vota o femeie la funcția de președinte al României, el a răspuns afirmativ. Legat de votul pe care l-ar acorda unei femei candidat la funcția de primar general al Capitalei, Băsescu a precizat: „Da, cu o singură condiție, să nu fie prietena lui Voiculescu”.