Băsescu și Tăriceanu s-au ignorat pe tot parcursul slujbei de canonizare a mitropolitului Varlaam

Publicat: 15 02. 2012, 10:22
Actualizat: 22 02. 2012, 00:07
Președintele Traian Băsescu și premierul Călin Popescu Tăriceanu s-au ignorat pe tot parcursul slujbei de canonizare a mitropolitului Varlaam, evitând să vorbească sau să se privească.

Președintele Traian Băsescu și premierul Călin Popescu Tăriceanu s-au ignorat pe tot parcursul slujbei de canonizare a mitropolitului Varlaam, evitând să vorbească sau să se privească, și au coborât pe rând în mijlocul oamenilor, pentru o "baie de mulțime".

Șeful statului, împreună cu soția, a ajuns primul la mănăstirea Secu din județul Neamț pentru slujba de canonizare, fiind întâmpinat de preoți.

Câteva minute mai târziu a sosit și premierul Tăriceanu, însoțit de președintele Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, miniștrii Paul Păcuraru și Adrian Iorgulescu, secretarul de stat în Ministerul Administrației și Internelor Victor Paul Dobre, precum și de Norica Nicolai și Andrei Chiliman. Șeful Guvernului a fost întâmpinat de prefectul liberal al județului Neamț, Toader Mocanu, lângă care a stat pe întreaga durată a slujbei.

Băsescu și Tăriceanu au preferat ca, în timpul slujbei, să ocupe locuri aflate la distanță unul de celălalt.

Șeful statului și premierul au asistat aproximativ două ore la slujba oficiată de un sobor de preoți în frunte cu IPS Daniel, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, iar la finalul slujbei, atât Băsescu și Tăriceanu, cât și Bogdan Olteanu au primit din partea IPS Daniel câte o icoană cu mitropolitul Varlaam.

După ceremonia religioasă la care au asistat aproximativ 7.000 de persoane, președintele a coborât în mijlocul pelerinilor pentru o "baie de mulțime", fiind urmat la distanță de premier.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro