Bayern Munchen a câștigat Cupa Germaniei

Publicat: 26 05. 2019, 11:53

În partida desfășurată pe Olympiastadion din Berlin, Bayern a deschis scorul după 29 de minute prin Robert Lewandowski, care a trimis excelent cu capul după o centrare din flancul stâng venită de la David Alaba. Kingsley Coman a majorat avantul bavarezilor în minutul 78, iar Robert Lewandowski a stabilit scorul final, 3-0, după un contraatac de excepție. Polonezul și-a trecut în cont dubla și a fost desemnat omul meciului de la Berlin.

A fost un meci special pentru Franck Ribery și Arjen Robben, care au disputat ultimul meci în tricoul lui Bayern Munchen, după o perioadă de mai bine de un deceniu în care au cucerit numeroase trofee. Cei doi au fost introduși de Niko Kovac pentru a savura câștigarea unui nou trofeu.

RB Leipzig: Gulacsi – Klostermann, Konate (82′ Haidara), Orban (70′ Upamecano), Halstenberg – Adams (65′ Laimer), Kampl – Sabiter, Forsberg – Werner, Poulsen

Bayern Munchen: Neuer – Kimmich, Sule, Hummels, Alaba – Alcantara, Martinez (65′ Tolisso) – Gnabry (73′ Robben), Muller, Coman (87′ Ribery) – Lewandowski

Astfel, Bayern realizează eventul și câștigă a 19-a Cupă a Germaniei din istoria sa. Echipa lui Kovac a câștigat titlul în Bundesliga după o luptă strânsă cu Borussia Dortmund, care s-a purtat până în ultima rundă.