Beatrice Mahler, sfaturi pentru pacienții COVID-19 care se tratează acasă: „În cazul în care saturația scade sub 93…”

Publicat: 14 11. 2020, 16:34
Incredibil! Beatrice Mahler, managerul de la „Marius Nasta”: Pompierul de la institut este în concediu de șase luni

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală, a vorbit despre criza pandemică și a oferit sfaturi pentru pacienții bolnavi de COVID.

Mahler are și o veste bună: Numărul de infectări a rămas oarecum într-o zonă de platou.

Intubarea, ultima soluție pentru a salva viața unui pacient. Rata de mortalitate este însă crescută

„Așa cum știm și din situația internațională, atunci când vorbim de un pacient COVID, vorbim de un pacient cu evoluție imprevizibilă. Chiar dacă secția de Terapie Intensivă din Institutul Marius Nasta dispune de dotare nouă și performantă, atunci când pacientul critic ajunge în Terapie Intensivă și depășește momentul de asigurare a nivelului de oxigen în sânge prin ventilație non-invazivă, iar intubarea este ultima soluție de a salva viața acelui pacient, dificultatea momentului este extrem de mare și această afecțiune mult mai mult decât toate cele pe care le-am cunoscut până acum duce la o rată de mortalitate crescută”, a explicat Beatrice Mahler la B1TV.

„Un lucru bun al acestei săptămâni a fost că numărul de infectări a rămas oarecum într-o zonă de platou și să sperăm că în următoarea perioadă nu va crește și măsurile, și recomandările făcute populației vor fi respectate.

Pacienții COVID de la domiciliu trebuie să fie atenți la starea lor de sănătate!

Pe de altă parte, testarea este un obiectiv care trebuie atins și orice pacient care este simptomatic trebuie să ajungă într-o instituție sau trebuie să solicite, mai bine zis, de la serviciile de ambulanță testarea. Este extrem de important ca pacientul să fie testat, iar ulterior izolat și respectarea izolării să fie făcută. Un alt lucru extrem de important, pentru că din acest număr mare de pacienți diagnosticați în fiecare zi, un număr mare dintre ei rămân la domiciliu. Această situație este posibilă, dar nu înseamnă că pacienții care sunt la domiciliu cu simptome ușoare nu trebuie să fie foarte atenți la starea lor de sănătate, să își monitorizeze simptomatologia, să discute cu medicul de familie dacă starea lor de sănătate se deteriorează, iar în cazul în care saturația scade sub 93, lucru care poate fi măsurat la domiciliu cu un aparat extrem de ușor, atunci să apeleze serviciul 112 pentru a ajunge la o unitate sanitară”, a mai spus Mahler.