Bebeluș abandonat în toaleta unei benzinării din Satu Mare. Cine e mama copilului și cum a fost prinsă

Publicat: 06 08. 2020, 23:53
Actualizat: 07 08. 2020, 00:01

O fetiță a fost abandonată, joi, în toaleta unei benzinării din Satu Mare. Se pare că mama sa a născut-o chiar în acel  loc și, mai mult, femeia a lăsat copilul într-un tomberon cu dejecții umane.

Din fericire, un angajat al stației de carburanți a auzit plânsetul fetiței și, astfel, a salvat-o de la moarte.

A fost preluată imediat de un echipaj medical și transportată la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare. Acum se află în afara oricărui pericol, este sănătoasă și are o greutate de aproape trei kilograme, relatează PresSM.ro.

Ea  după ce a fost găsită în toaleta unei benzinării de pe strada Aurel Vlaicu de către un angajat al unității.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție care au început cercetările pentru identificarea și găsirea mamei, care ulterior a fost depistată într-un autobuz și audiată.

Cine este mama copilului abandonat și cum a fost prinsă

Reporterii PresaSM.ro au reușit să afle cine este femeia care a născut astăzi într-o benzinărie din municipiul Satu Mare, situată pe bulevardul Aurel Vlaicu.

Surse judiciare au declarat pentru sursa citată, că este vorba de o femeie în vârstă de aproximativ 30 de ani, care a venit din Germania cu un autobuz, prin Punctul de Trecere a Frontierei de la Petea.

Joi, 6 august, în jurul orei 18.40, aceasta a intrat în toaleta benzinăriei, unde a născut. Apoi, și-a băgat nou-născutul într-un tomberon plin cu dejecții umane.

După ce a născut, mama fetiței s-a urcat în autobuz, cu destinația Botoșani, dar în vehicul i s-a făcut rău, iar șoferul a sunat la 112.

Când a fost consultată de către personalul medical, specialiștii și-au dat seama că femeia a născut recent și au făcut rapid legătura cu cazul nou-născutului abandonat.

Femeia este audiată acum de către polițiștii sătmăreni și i s-a întocmit dosar penal.

O fată de 14 ani din Gorj și-a abandonat copilul într-un centru de plasament, în luna mai

O fată de 14 ani din judeţul Gorj, dată dispărută – în luna mai – de către reprezentanţii unui centru de plasament din oraşul Târgu-Cărbuneşti, în care locuia cu bebeluşul ei de două luni, a fost găsită, ulterior, de poliţişti. Adolescenta a fost obligată să stea în izolare 14 zile.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, fata care fugit luni din centrul de plasament din Târgu-Cărbuneşti a fost găsită în judeţul Dâmboviţa.

EMOȚIONANT. În urmă cu patru ani, Hope a fost abandonat de părinți și lăsat să moară de foame. O femeie l-a salvat în ultima clipă

În 2016, povestea lui Hope, un băiețel din Nigeria, a făcut înconjurul lumii. Micuțul fusese abandonat de părinții săi și lăsat să moară de foame.

Băiețelul a fost alungat de familie după ce părinții au crezut că este vrăjitor. Vizibil înfometat, acesta s-a aflat la un pas de moarte.

Îngerul său s-a numit Anja Ringgren Loven, o femeie din Danemarca, de profesie asistent social, care l-a salvat pe Hope, scrie protv.ro.

Băiețelul trăia de opt luni pe străzi și supraviețuia din mila oamenilor, care îi mai dădeau câte ceva de ale gurii.

Femeia a ajuns de urgență în satul în care se afla copilul, i-a oferit apă, mâncare și primul ajutor.

Acum, Hope face parte dintr-o familie mare, care îi este mereu alături. Vezi aici felul în care arată acum băiețelul!

FOTO: PresaSM.ro