Bebeluș de două luni, în stare gravă la spital, după ce ar fi fost bătut de părinți

Publicat: 10 01. 2014, 10:44
Actualizat: 04 02. 2019, 19:16

Un bebeluș de două luni din municipiul Huși a fost transportat în stare gravă la spital, în noaptea de joi spre vineri, cu traumatisme, după ce ar fi fost bătut de către părinți, care nu au vrut să povestească polițiștilor cum a suferit copilul acele leziuni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit primelor informații oferite de polițiști și de reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui, mama copilului a fost cea care a sunat la 112 pentru a solicita intervenția unei ambulanțe, susținând că bebelușul are buzele vinete. Astfel, cadrele medicale au crezut, inițial, că este vorba despre o intoxicație cu nitriți.

În momentul în care a ajuns la locul solicitării, echipajul de la Ambulanță a constatat că bebelușul are numeroase leziuni prin agresiune, iar mama acestuia era băută.

„Copilul a fost diagnosticat cu politruamtism prin agresiune, traumatism toraco-abdominal, traumatism la picioare prin agresiune. Odată stabilizat, bebelușul a fost transportat în stare gravă la o clinică de specialitate din Iași”, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

La sesizarea făcută de către reprezentanții Serviciului de Ambulanță, polițiștii vasluieni au declanșat o anchetă pentru a stabili în ce condiții a suferit copilul acele leziuni.

„În timpul audierilor făcute în cursul nopții de joi spre vineri, părinții nu au recunoscut că și-ar fi lovit copilul. În cursul zilei de astăzi (n.r. – vineri), vor continua audierile și cercetările pentru a se stabili împrejurările în care bebelușul a suferit acele leziuni”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

Polițiștii au mai constatat că și mama copilului, o femeie de 23 de ani, avea leziuni prin agresiune la față, însă femeia nu a precizat anchetatorilor în ce condiții le-a suferit.