Becali cere ridicarea interdicției de a părăsi țara

Publicat: 15 02. 2012, 17:28
Actualizat: 10 04. 2012, 17:07
Judecătoria sectorului 1 judecă, marți, o nouă o cerere de a lui George Becali de a-i fi ridicată interdicția de a părăsi țara. Cererea a fost depusă la instanță în 3 iunie.

 

Judecătoria sectorului 1 judecă, marți, o nouă o cerere de a lui George Becali de a-i fi ridicată interdicția de a părăsi țara. Cererea a fost depusă la instanță în 3 iunie.

Săptămâna trecută, George Becali a făcut o cerere de ridicare a măsurilor impuse de controlul judiciar, după ce la sfârșitul lunii trecute și-a retras de pe rol o solicitare asemănătoare.

Potrivit rezultatelor parțiale de la alegerile de duminică, Becali a obținut un mandat de europarlamentar, fiind propus candidat pe listele PRM în timp ce se afla în arest preventiv.

Gigi Becali a obținut, la aceeași instanță, posibilitatea de a merge în campania electorală, în țară. În 7 mai, Judecătoria sectorului 1 București a admis în parte un capăt de cerere a lui Gigi Becali, candidat PRM la europarlamentare, de a-și face campanie electorală în țară, respingând solicitarea acestuia de a pleca în străinătate.

Judecătoria sectorului 1 i-a impus lui Gigi Becali ca înainte cu 24 de ore de a pleca din București sau județul Ilfov să anunțe autoritățile judiciare în legătură cu destinația sa.

Hotărârea a fost atacată cu recurs care s-a judecat, o săptămână mai târziu, la Tribunalul Capitalei, instanța menținând decizia judecătoriei.

În motivarea deciziei Judecătoriei sectorului 1 se arăta că lui Becali i s-au ridicat parțial interdicțiile doar în vederea exercitării în mod corespunzător a dreptului constituțional de a fi ales, orice candidat având dreptul de a-și face campanie electorală.

Mediafax